Жените хвърлят 1/5 от заплатата си за работно облекло

2013-01-19 10:00:00
Жените хвърлят 1/5 от заплатата си за работно облекло
Снимка: sxc.hu

Повишение, бонуси, похвали – това ли са най-важните неща за една жена на работното място? Изглежда, че не. Представителките на нежния пол се интересуват най-вече от това да изглеждат добре в службата, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че повече от 2/3 от дамите се чувстват принудени винаги да отиват на работа в безупречен вид. Ето защо една средностатистическа представителка на нежния пол отделя около 18% от заплатата си всеки месец за работно облекло. Това във Великобритания се равнява на приблизително 341 паунда.

 

Резултатите от проучването сочат още, че 1/4 от жените обръщат внимание на стила си на обличане, най-вече за да се конкурират с колежките си. Цели 60% от анкетираните пък споделят, че си купуват нови дрешки, за да впечатлят шефовете си и евентуално да получат повишение.

 

Повече от половината от дамите признават, че съдят останалите по облеклото им. Същевременно 1/3 от участничките в анкетата заявяват, че се стремят да не обличат дадена дреха твърде често, тъй като се опасяват от негативното мнение на колегите си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия