Къде живеят най-щастливите хора на света?

2012-12-20 19:00:00
Къде живеят най-щастливите хора на света?
Снимка: sxc.hu

Въпреки че в повечето страни от Латинска Америка нивата на бедността и престъпността са високи, именно в този регион на планетата ни живеят най-щастливите хора в света, пише “Huffington Post”, позовавайки се на проучване на Gallup.

 

 

За целите на изследването били анкетирани общо 148 000 души от 148 различни държави. Всички те трябвало да отговорят с „да” или „не” на пет простички въпроса – дали се чувстват отпочинали, дали смятат, че околните се отнасят към тях с уважение, дали се усмихват и смеят достатъчно често, дали са научили или направили нещо интересно през последните няколко месеца и дали са били щастливи предния ден.

 

Цели 85% от жителите на Парагвай и Панама отговорили положително на всички пет въпроса. С това те се отличават като най-щастливите хора на света. Следват ги хората, живеещи в Ел Салвадор, Венецуела, Тринидад и Тобаго, Тайланд, Гватемала, Филипините, Еквадор и Коста Рика. В челната десетка на класацията, 7 от 10 държави са разположени на територията на Латинска Америка, което я превръща в най-щастливия континент на планетата ни.

 

На срещуположния полюс, класацията на най-нещастните нации се оглавява от сингапурците. Въпреки че страната е сред най-бързо развиващите се и богати в света, изглежда това изобщо не носи удовлетворение на жителите ѝ. Изненадващо ниски нива на щастие се наблюдават и в много от развитите и богати европейски държави. Така например Франция и Германия си делят 47-ото място в класацията с бедната африканска република Сомалиленд.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gerginius
преди 11 години

Още преди да съм прочел статията знам че не са в България


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия