Най-скъпата коледна вечеря в света – 125 000 паунда

2012-12-08 22:00:00
Най-скъпата коледна вечеря в света – 125 000 паунда
Снимка: sxc.hu

Докато за повечето хора е достатъчно да прекарат Коледа в компанията на най-близките си, има и такива, за които празникът е поредната възможност за себеизява. Именно такъв вероятно е случаят с майстор готвача Бен Спалдинг, който си е поставил целта да приготви най-скъпата коледна вечеря в света, струваща 125 000 паунда, пише в. “Daily Mail”.

 

 

В тазгодишния списък на готвача присъстват скъпоструващи съставки като хайвер от моруна, бели трюфели, шафран, говеждо сърце и филе от една от най-висококачествените породи в света – Wagyu, рядка порода пуйка, бутилка шампанско, произведена преди Първата световна война и струваща 37 000 паунда, лимитирана серия японски дини без семки, чиято цена е 2600 паунда, кафеени зърна, преминали през храносмилателната система на палмова цибетка, 150-годишен балсамов оцет, шамфъстък Акбари, най-скъпия пъпеш в света – китайският Yubari King, и 50-каратов златен лист.

 

Празничната вечеря, струваща 125 000 долара, включва четиристепенно меню и е предназначена за четирима човека. Всеки, желаещ да ѝ се наслади, може да направи своята предварителна заявка онлайн на официалния сайт на Бен Спалдинг. В момента готвачът работи за един от най-луксозните ресторанти, намиращ се в сърцето на британската столица Лондон. Той разкрива, че възнамерява да дари парите, събрани от продажбата на най-скъпата коледна вечеря, за благотворителност.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия