Колко време ни е нужно, за да се подготвим за Коледа?

2012-12-03 14:44:00
Колко време ни е нужно, за да се подготвим за Коледа?
Снимка: Dreamstime

Коледа наближава.. Някои хора вече трескаво се подготвят за празника, на други им се струва рано, трети ще го направят в последния момент, а има и такива, които ще пътуват при роднини и няма какво толкова да се приготвят.

 

Статистиката сочи, че приготовленията за Коледа ни отнемат 1 2 дни, 14 часа и 13 минути, пише в. „Дейли мейл“.

 

 

Времето, което едно семейство отделя, за да се подготви за празника, е разпределено между окачването на украса, пазаруването, избора на подаръци и приготвянето на празничната трапеза.

 

Близо 33% от семействата вършат цялата работа около Коледа четири седмици преди настъпването на празника. Има обаче хора, които купуват подаръци още на януарските разпродажби.

 

Резултатите показват, че средно на човек са ми нужни 9 дни, 15 часа и 48 минути, за да купи коледни подаръци на семейството, приятелите и колегите. След това човек отделя около 3 часа и 26 минути, за да ги опакова и още 2 часа и 31 минути, за да надпише коледните картички. Украсата на дома отнема 3 часа и 6 минути.

 

Коледната трапеза не се организира и приготвя така лесно. Повечето домакини отделят 2 дни, 10 часа и 48 минути, за да съставят менюто и да напазаруват нужните продукти. Самото приготвяне на ястията и подредбата на трапезата отнема 2 часа и 34 минути.

 

Хората наистина полагат усилия, за да направят Коледа един незабравим празник.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
~sweeettt~
преди 11 години

е около 10 декември - украсяване на елха и на къщата сле дтова вече подаръци абе не е много но смаото изживяване


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия