Българчета поругават азбуката ни

2012-12-03 11:43:00
Българчета поругават азбуката ни
Снимка: мРепортер

Пореден скандал с поругаване на български ценности се завихря във Facebook, наш читател ни сигнализира в мРепортер.

 

Снимка на две деца – момче и момиче, които показват среден пръст пред портрет на български будител, под който са изписани стиховете на Стоян Михайловски “Върви, народе възродени“, се разпространява в социалната мрежа.

 

Кадърът явно не е скорошен, защото учениците са в летни дрехи и все още не е ясно кога и къде е правена фотографията. Децата са доста по-мънички от тримата роми, които разбуниха духовете със снимката си с непристойни пози с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

 

“Това не е монтаж и гордите персонажи не са цигани. Те не са облечени зле. Те са добре отгледани, не са гладни. Те не са позирали за пари. Те не са неграмотни! Но те нямат ценностна система“, пише един от възмутените под снимката.

 

“На прост робски народ свободията му идва в повече. Резултатът се вижда не само от тази снимка, а е навсякъде около нас“, пише друг.

 

Снимката на двете българчета се появява само около месец след като фотография на трима роми, позиращи в непристойни пози с портрети на български възрожденци, взриви интернет.

 

Малко преди това пък снимки, на която се вижда как група роми оскверняват гробове в гробищен парк в пазарджишкото село Звъничево, разтърсиха за часове социалната мрежа Facebook.

 

Още любопитни, забавни и скандални снимки вижте в Dnes.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Teen
преди 11 години

Тези деца не знаят какво вършат.Като гледам момченцето ... му личи явно, че някои хулигани им се смеят на глупостта, която са ги накарали да направят и то си мисли, че върши велико дело ... поне на мен така ми се струва .Като им се скараш яко докато не разберат какво вършат ще увесят глава !!!!

scrooper
преди 11 години

Деца без работа. Дано си изградят някаква ценностна система в бъдеще!

Nikolcheto24
преди 11 години

Само мен ли ме притеснява факта, че на всичкото отгоре показват средни пръсти?

mlf
преди 11 години

Тук вече говорим за много тежка ситуация ... . Първо тези деца са чисти българи и второ ... възрастта им е около 10 години максимално ... ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ~

~sweeettt~
преди 11 години

ужас..

nor4eto99
преди 11 години

Те може да са го направили, защото са ги накарали срещу нещо в замяна... Те не разбират колко са важни тези личности, защото учебната ни система не го позволява. Като гледам на снимката те са малки, за да знаят кои са нашите герои :)

joro005
преди 11 години

Съдите ги , все едно са възрастни ,и това е грешката.Аз като малък(десет годишен) псувах Васил Левски по улиците , просто щото исках да дразня възрастните .А и тогава асоциирах това име с училищната система ,която мразех. Не могат просто насила да ти натикат някоя личност пред лицето,когато още не си способен да осъзнаеш колко е велика,и да очакват от теб да го харесваш. Сега за мен Васил Левски е герой и не бих го псувал ,ама съм вече почти на тридесет. С това искам просто да кажа - не съдете децата както бихте съдили един възрастен .

fenastz
преди 11 години

Бой докато пукнат

Makenzi97
преди 11 години

Голямото поругаване, голямото нещо...Не виждате ли, че това си е чиста провокация? Некой от батковците ги е прелъгал да се снимат и сега се подхихилква под мустак и ви гледа сеира.Вместо да пишете глупави статии земете и си намерете някво друго занимание.

miloto_girl_4e
преди 11 години

Нормално ли е първи клас да знаят какво е среден пръст, но не и колко е ценна азбуката ни?

Chacho
преди 11 години

Абе тия деца са едва сигурно 1ви клас, кво се впрягат хората? Едва ли осъзнават кво правят и въобще не ги определя една постъпка какви хора ще станат.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия