Как да приспиш една маймуна?

2012-11-29 11:49:00
Как да приспиш една маймуна?
Снимка: sxc.hu

Маймуните определено приличат на хората. Те обичат да показват характер, да щуреят и определено не обичат да спазват някакви правила.

 

Но как да се справи човек с няколко непоправими примата?

 

Пазач в зоологическата градина на Гданск откри начин да успокоява и приспива маймуните. Нужна му е само книжка и няколко минути, за да им почете, съобщи OrangeNews.

 

 

Двата примата Алберт и Рая обичали да разиграват своите гледачи. Те били наистина непоправими. Когато им дадеш плод, те започвали да си го подхвърлят, ако се опиташ да ги изтощиш от игри, те ставали още по-жизнени и превъзбудени.

 

Пазачите вече не знаели как да се справят със ситуацията, докато на Михал Краузе не му дошла идеята да им почете от книгата, която чете в почивката. Няколко минути по-късно маймуните с интерес надничали над рамото му и кротко слушали разказа.

 

Интересен е фактът, че приматите вече си имат предпочитания. Алберт харесва творбите на Чарлз Дикенс и Джейн Остин, като любимата му книга е „Гордост и предразсъдъци“. Рая си пада по драмите и трилърите и с удоволствие слуша Михал, когато й чете откъс от „Винету“ от Карл Май. И двамата обичат готварски книги, нищо, че не умеят да готвят :)

 

В зоопарка вечерно време вече не е лудница, защото маймуните заспиват спокойно, стига някой да им почете за лека нощ.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия