Край на омазването с шоколад!

2012-11-27 20:00:00
Край на омазването с шоколад!
Снимка: sxc.hu

Край на лепкавите пръсти и омазването с шоколад – британски производител създаде първия в света шоколад, който не се топи в ръцете, съобщава в. “Daily Mail”.

 

 

Вкусовите качества на новото какаово изкушение не отстъпват с нищо пред тези на обикновените му събратя. То обаче запазва твърдостта и целостта си дори и при температура от 40 градуса по Целзий. Това означава, че когато го държите в ръцете си или пък го сложите през лятото в чантата си, шоколадът няма да се разтопи и да омаже всичко.

 

Как е възможно това? Британските специалисти открили начин, който позволява захарните частици в шоколада да се раздробят на по-малки парчета, което води до увеличаване на устойчивостта на цялата консистенция на високи температури. Иновативната технология вече е патентована от “CadBury”.

 

Устойчивостта на шоколада на топлина обаче означава и че той не се топи толкова лесно в устата. А не е ли това едно от нещата, които доставят най-голямо удоволствие при яденето му? Вие бихте ли заменили обикновения шоколад с неразтапящ се?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
I love Music
преди 11 години

Дояде ми се :)

Incadeptus
преди 11 години

Платмасов....Кренвиршите в закуските,които ядете са направени от кожички и нокти на пилците.

simiii
преди 11 години

Най - сладък е този топящ се в ръцете шоколад, а не този пластмасов "шоколад"!!!

Sladursambeeee
преди 11 години

никога няма да заменя обикноведният шоколад с тази пумия точно това му е на обикновения шоколад че се топи ....!!! само гледат да сиги мислят от дупките тия ...!!! :@

msdattt
преди 11 години

е не е ли си да се омажеш не ми го хвали :D:D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия