Официално: жените карат по-безопасно от мъжете

2012-11-14 16:00:00
Официално: жените карат по-безопасно от мъжете
Снимка: sxc.hu

Жените карат значително по-безопасно от мъжете, сочат резултатите на продължило 4 години британско проучване, цитирани от express.co.uk.

 

 

Оказва се, че дамите избягват да шофират нощем с 28% по-често от мъжете, тъй като през тъмната част на денонощието управлението на моторно превозно средство крие повече опасности. Освен това представителките на нежната половина от човечеството шофират с 12% по-ниска скорост и натискат рязко спирачките с 11% по-рядко от  представителите на силния пол.

 

За съставянето на статистиката са били използвани данните за пътуванията на 19 000 шофьори (половината – мъже, а останалата половина – жени), в чиито коли били инсталирани специални черни кутии. За изследвания 4-годишен период наблюдаваните лица имали общо 40 млн. пътувания, по време на които изминали 248 млн. км.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Мъжете натискат спирачките рязко (по-често от жените), защото някоя жена му е излязла на пътя. В Русе колко ги има... А пък ако е млада... да не говорим. Всеки път като излизам ще се намери една да излезе изневиделица от паркинг, да вземе предимство, да се престроява без да гледа...

bitchwolf
преди 11 години

Пътищата ли са мястото, на което трябва да си ги мерите? Изказахте се просто...

Nakadah
преди 11 години

С други думи, дамите не са уверени зад волана. Представителките на нежния пол не могат да шофират на фарове, тъй като не виждат по-далече от носа си. Не могат карат с определена скорост и за това карат по бавно така, че да направят задръствания и спират от километри така, че да си запалят спирачките и когато дойде време да спре да не може.Определено това проучване показва, че представителките на нежния пол не трябва да им бива давана книжка.

antineutral
преди 11 години

Информацията от това проучване от десетки години я пише в правилниците за начинаещи шофьори :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия