Кога се изчерпва търпението ни в чакане на опашката?

2012-11-10 10:00:00
Кога се изчерпва търпението ни в чакане на опашката?
Снимка: Reuters

Четири минути е максимумът от време, който един човек може да изтърпи в чакане на опашка, без да изгуби търпение, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Нервно потропване с крак, недоволни въздишки и нацупени физиономии – обикновено така изглежда картинката на редящите се на опашка хора. В наши дни хората ценят все повече и повече своето време и лесно губят търпение, когато им се налага да чакат за нещо. Именно това е и една от най-важните причини за нарастването на онлайн търговията – тя пести време.

 

И все пак, доколко сме склонни да чакаме на опашка? Отговора на този въпрос намериха британски специалисти, провели щателно проучване.

 

Оказва се, че по-възрастните хора, навършили 55 години, проявяват най-голямо търпение. Те са готови да чакат на опашка в продължение на не повече от 4 минути. На срещуположния полюс са младежите на възраст между 18 и 24 години, чието търпение се изчерпва едва след 2 минути и 59 секунди.

 

Що се отнася до разликата между мъжете и жените, оказва се, че представителите на силния пол са по-нетърпеливи. Те изразяват готовност да чакат на опашка средно около 3 минути и 23 секунди срещу 3 минути и 39 секунди за дамите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
magneticfields
преди 11 години

моито се изчерпва след 10 секунди. ха-ха

co0per077
преди 11 години

Хахаа,когато съм сам да,но когато съм с някои..НЕЕ!

scrooper
преди 11 години

Заедно с другарче можем и часове да чакаме.

ChubbyBunny
преди 11 години

Търпението ми се изчерпва още като видя колко е дълга опашката и просто отлагам за друг път ...

antineutral
преди 11 години

Пенсионерите от Татово време са спецялисти освен в чакането също и в изпреварването на опашки :) Пазаруващите жени пък са виртуози в образуването на опашки :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия