Жените стават най-добри готвачки на 55 години

2012-11-01 23:00:00
Жените стават най-добри готвачки на 55 години
Снимка: sxc.hu

Цели 55 години са необходими на жените, за да се превърнат в перфектни готвачки, сочат резултатите от мащабно проучване, проведено във Великобритания, пише в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че чак в средата на 50-те представителките на нежния пол вече са натрупали толкова опит в кухнята, че могат да правят разлика между подправките и да преценяват коя с какъв тип ястие си отива, да варят яйца, без да им се напукват черупките, да готвят в големи количества за празниците и дори да правят вкусни ястия от малкото налични продукти в хладилника.

 

 

Резултатите от проучването сочат още, че една средностатистическа жена, навършила 55-годишна възраст, умее да готви 15 засукани ястия, изискващи много време и добри умения. Освен това те не се страхуват да следват рецептите от книгите, тъй като знаят, че са достатъчно кадърни, за да приготвят ястието точно като на картинката.

 

Жените над 55 години също така умеят да месят сами хляб, питки и козунаци. Те рядко се доверяват на бутилираните готови сосове и вместо тях залагат на домашно приготвените. Освен това по-възрастните дами вече са усвоили тънкостите на приготвянето на месо, така че то да не е нито твърде жилаво, нито прекалено изпечено.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 11 години

махенте поне 12 години


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия