82-годишна баба атакува въоръжен банков обирджия

2012-10-20 22:00:00
82-годишна баба атакува въоръжен банков обирджия
Снимка: sxc.hu

Обирджия, въоръжен с пистолет и домашно направена бомба, изглежда е избрал грешния банков клон за обир, тъй като, за негов лош късмет, на местопрестъплението бил атакуван от 82-годишна старица, успяла да го обезвреди, пише Digital Journal.

 

В понеделник сутринта престъпникът нахълтал в банка в австрийския град Санкт Егиден, размахвайки оръжие и настоявайки сакът, който носи, да бъде напълнен с пари, само в едри банкноти. Действията му обаче никак не се понравили на 82-годишната клиентка Герда Валикер, която без капка страх се доближила до него, ударила го силно с дамската си чанта и свалила маската от главата му.

 

 

Макар че изобщо не очаквал реакцията ѝ, обирджията бързо се окопитил и успял да отблъсне атакуващата го жена, след което отново нахлузил маската си. Герда обаче не се предала. Тя направила втори опит за атака, като този път не само свалила маската от лицето на крадеца, но и я захвърлила настрана. Притеснен, че лицето му се вижда ясно на камерите, обирджията набързо дръпнал сака с пари и напуснал банката. Отпред го чакала неговата приятелка с колата си и двамата избягали от местопрестъплението с мръсна газ.

 

Записът от охранителните камери, разкриващ изцяло лицето на престъпника, благодарение на смелата баба, се оказал решаващ в случая. Не след дълго крадецът и неговата приятелка били заловени от полицията. Срещу тях вече са повдигнати сериозни съдебни обвинения.

 

82-годишната баба се гордее с постъпката си и настоява, че отново би действала по същия начин, ако можеше да върне времето назад. За местните медии тя разкрива, че цял живот е работила усърдно, за да получава хубава пенсия, и смята, че всеки човек трябва да си заслужи парите, които получава. Ето защо думите, които тя отправила към обирджията, били: „Ако искаш пари, намери си работа, мързеливецо!”.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gerito231
преди 11 години

възхищавам се на бабата, но просто не сдържам да не направя забележка на автора на статията. "82-годишна старица, успяла да го обезвреди"..фактът че жената му е свалила маската е примерен но е далеч от "обезвреждане"... и отново.. браво на жената!

w0rmbg
преди 11 години

Много се радвам на такива хора...които без да се замислят дават всичко от себе си, за да помогнат на нещо/някой...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия