Вижте къде живее паякът с невероятно дълги крака

2012-10-18 12:30:00
Вижте къде живее паякът с невероятно дълги крака
Снимка: science.orf.at

Страх ли ви е от паяци? Оглеждате ли се за тях, когато слизате в мазето? Или всъщност си мечтаете да имате 1-2 тарантули у дома? Но дали ще се почувствате добре, ако видите паяк с крака, които са по-големи от педята ви?

 

 

Учен от Германия откри паяк, чиито протегнати крака са повече от ... 33 сантиметра, пише в. „Дейли мейл“. Той е един от най-големите представители на целия биологически разред в света. Дължината на краката му е само с 1 сантиметър по-малка от рекорда за насекомо. Според специалистите паякът е от рода Gagrella в семейството Sderosoamtidae.

 

Представителите на това семейство се срещат във всякакви хабитати и са важна група хищници в естествената хранителна верига. След като бъдат изследвани, новооткритите паяци могат да бъдат индикатор за екологическото състояние на околната среда.

 

Тези дългокраки паяци имат доста интересно поведение. Когато мъжкарите ухажват, те правят подарък на своята избраница, за да й покажат, че са в добра форма и могат да ловуват. Ако женската приеме подаръка, то тя ще допусне мъжкаря до себе си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия