Консумацията на шоколад увеличава шанса за... Нобелова награда

2012-10-16 21:00:00
Консумацията на шоколад увеличава шанса за... Нобелова награда
Снимка: sxc.hu

Колкото повече шоколад консумира един човек, толкова шансовете му за получаване на Нобелова награда нарастват, сочат резултатите от направено на шега изследване от д-р Франц Месерли от Колумбийския университет в Ню Йорк, съобщава CBS News.

 

 

Хапвайки поредното блокче от любимия си черен шоколад, американският учен решил да изследва връзката между средната консумацията на какаовото изкушение в една страна и броя на Нобеловите ѝ лауреати.

 

За целта той използвал списък на държавите, подредени по брой на спечелените досега Нобелови награди, падащи се на човек от населението, и списък на същите тези държави, подредени според консумацията на черен шоколад, също средно на човек от населението.

 

Именно така д-р Месерли открил силната корелация между изяжданите блокчета шоколад и броя на Нобеловите лауреати на една страна. Прекрасен пример за тази връзка дават държави като Швейцария, Дания, Австрия и Норвегия, които могат да се похвалят едновременно с велики умове и висока консумация на какаови десерти.

 

Единственото изключение в списъка на всички изследвани държави, общо 23 на брой, била Швеция, която по брой на Нобеловите лауреати на човек от населението се нареждала почти до Швейцария, но имала три пъти по-малко консумация на черен шоколад.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
S
преди 11 години

Консумацията на шоколад увеличава шанса за... надебеляване

jasmins
преди 11 години

Простотия -_-

scrooper
преди 11 години

-.-


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия