Кой използва повече емотикони – мъжете или жените?

2012-10-13 16:00:00
Кой използва повече емотикони – мъжете или жените?
Снимка: sxc.hu

Жените използват два пъти повече емотикони в текстовите съобщения, които изпращат от мобилния си телефон, в сравнение с мъжете, сочат резултатите от скорошно американско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

За да стигнат до това заключение, изследователите от университета “Rice” в Хюстън провели експеримент с участието на 124 000 мъже и жени на различна възраст, всеки от които получил напълно безплатно iPhone, с уговорката, че в замяна на него ще участва в изследването. Нито един от включените в експеримента хора нямал представа от какво точно се интересуват учените.

 

 

В продължение на повече от шест месеца изпратените текстови съобщения от раздадените безплатно iPhone-и били проучвани. Оказало се, че 100% от участниците в експеримента са използвали поне веднъж емотикони, а 4% от тях правели това във всеки един SMS.

 

Жените използвали два пъти повече емотикони, отколкото мъжете. За сметка на това обаче, представителите на силния пол проявявали по-голямо въображение и държали на по-голямото разнообразие на изразяващите различни емоции човечета.

 

За целия изследван период били използвани общо 74 различни емотикони. Три от тях – тези, изразяващи тъга, усмивка и смях, представлявали над 70% от всички изпратени емотикони.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия