В продължение на хиляди години еволюцията е променяла телата и лицата ни, за да ги превърне в това, което са сега. Не бива да забравяме обаче, че еволюционните промени никога не спират. Те продължават и днес и малко по малко ни превръщат в хора, значително по-различни от предците ни, пише вестник “Sun”.

 

Осъзнавайки напълно силата на човешката еволюция, учени от различни краища на света се надпреварват в това да прогнозират както точно ще изглеждат хората в бъдещето. Вижте как британското издание обобщи най-съществените промени, които ще настъпят у човека през следващите 1000 години:

 

 

  • Средната височина на хората в бъдещето ще варира между 1,83 и 2,13 м. Главната причина за издължаването на човешките индивиди ще се корени в подобряването на хранителните им навици.

 

  • Червата на хората ще станат по-къси, за да може организмът им да усвоява по-малки количества захари и мазнини – естествен начин за предотвратяване на затлъстяването.

 

  • Очаква се също така в бъдеще плодовитостта на мъжете да намалее и техните тестиси да се смалят.

 

  • За сметка на това обаче, ръцете и пръстите на хората ще се удължат значително. Освен това по тяхната повърхност ще се появят повече нервни окончания, които ще бъдат необходими при нарастващото използване на електронни устройства.

 

  • В бъдеще човешките индивиди ще имат по-малки мозъци, тъй като мисленето и помненето ще се извършва основно от компютрите.

 

 

  • След около 1000 години хората ще имат по-големи очи и по-малки усти. Комуникацията между тях ще се осъществява предимно с помощта на жестове и гримаси, отколкото чрез използването на някакъв език.

 

  • Очаква се също така броят на зъбите в устата на един човек да намалее значително. Тази промяна ще се дължи първоначално на приема на по-мека храна, а впоследствие – на заместването на традиционната храна изцяло с течности или хапчета, които няма да изискват никакво дъвчене.

 

  • Хората в бъдеще ще имат приблизително еднакви по форма и големина носове. Това ще се дължи главно на липсата на осезаеми разлики в климата на различните региони на света, тъй като климатизиращите системи ще навлязат много дълбоко във всекидневния живот.

 

  • Благодарение на многобройните възможности за отопление човекът на бъдещето ще има значително по-малко телесно окосмяване.

 

  • Не е изключено след 1000 години хората да имат четворна брадичка и повече бръчки, получени вследствие на постоянното взиране в екраните на електронните устройства.
Автор: Илиана