Един милион волта обливат американски илюзионист (+видео)

2012-10-07 10:00:00
Един милион волта обливат американски илюзионист (+видео)
Снимка: YouTube

Американският илюзионист Дейвд Блейн, който отдавна е известен с нетипичните си и дори опасни прояви, се подложи на поредния си експеримент – обливане с един милион волта от електрически стълб, пише в. “Telegraph”.

 

В петък 39-годишният маг стартира начинанието си в Ню Йорк. По време на експеримента той ще седи върху 6-метрова платформа в продължение на 72 часа, като през цялото време ще бъде обливан от един милион волта.

 

 

За да запази живота си, Блейн е облечен в специален метален костюм, предпазващ го от високото електричество. Освен това илюзионистът разчита на специална вентилационна система, която му гарантира свеж въздух, изчистен от азотните окиси. Шлемът, който магът носи, предпазва очите му от вредното ултравиолетово излъчване.

 

По време на експеримента Блейн ще пие вода от тръба, ще уринира през катетър и няма да се храни, за да избегне необходимостта от дефекация. Въпреки че носи специални слушалки, потискащи шума край него, илюзионистът може да комуникира с хората, дошли да го погледат.

 

Специален екип се грижи за сигурността на Блейн и е готов във всеки един момент да сложи край на експеримента му, ако това се наложи. Вижте кратката демонстрация на илюзиониста за медиите:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ccdesigns
преди 11 години

Горко му на човека, дет ше плаща сметката за ток после...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия