Плешивите мъже са възприемани като по-властни, по-мъжествени и по-високи

2012-10-02 18:12:00
Плешивите мъже са възприемани като по-властни, по-мъжествени и по-високи
Снимка: Reuters

Плешивите мъже се възприемат от останалите като по-властни, по-мъжествени и дори по-високи, сочат резултатите от проучване на специалисти от Пенсилванския университет, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, изследователите провели експеримент с участието на 60 души, който протекъл в два етапа. По време на първия участниците трябвало да оценяват по различни критерии снимките на мъже, приблизително на еднаква възраст и облечени еднакво, но едните с гола глава, а другите с нормална коса. По време на втория етап включените в експеримента хора трябвало да оценят по същите критерии два обработени с Photoshop фотоса на един и същи мъж, показващи го със и без коса.

 

Оказало се, че представителите на силния пол с гола глава се възприемат от останалите като по-властни, по-мъжествени, по-влиятелни, по-силни, по-високи и с по-добри лидерски умения, в сравнение със събратята им с повече коса. За сметка на това обаче, проучването установило, че гологлавите мъже са по-малко привлекателни за представителките на нежния.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

сладур е

Bloody Red
преди 11 години

Баш пък тоя на снимката е страхотен пример..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия