Naga Chilli – най-лютата водка в света

2012-09-28 23:00:00
Naga Chilli – най-лютата водка в света
Снимка: sxc.hu

Британци произведоха най-лютата водка в света и ѝ дадоха перфектно описващото я име “Naga Chilli”, пише в. “Daily Mail”.

 

Алкохолното питие може да се похвали с цели 250 000 Сковила (мерна единица, която се използва за измерване на лютостта на дадени храни и напитки). Само за сравнение - предишната най-люта водка в света е притежавала „само” 100 000 Сковила.

 

 

Изключително горещия си вкус Naga Chilli дължи на чушките, от които е произведена. Те са от сорта Нага Джолокия, признат за един от най-лютите в света.

 

При бутилирането на напитката работниците, които се занимават с извършването на тази операция, са задължени да носят газови маски и гумени ръкавици, за да защитят кожата, очите, носа и белите си дробове.

 

Една бутилка от 500 мл. от водката Naga Chilli ще се продава на цена от 31,95 паунда. Тя ще бъде пусната в продажба на 2 октомври. Производителите ѝ съветват тя да не се консумира самостоятелно, а да се комбинира с безалкохолни напитки за направата на коктейли – на пикантен Блъди Мери например.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JungleJaguar
преди 11 години

Тъпите британци,с ледчета,коктейлчета,дрън,дрън!Точно така-ЧИСТО !БЕЗ ЛЕД !!!

ccdesigns
преди 11 години

Да бе ше я комбинираме с безалкохолно. Чисто! Без лед!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия