Бира и купон на 179-ото издание на „Октоберфест”

2012-09-23 13:37:00
Бира и купон на 179-ото издание на „Октоберфест”
Снимка: Reuters

С два удара, с помощта на дървен чук, по буре, пълно с бира, кметът на германския град Мюнхен обяви началото на 179-ото издание на „Октоберфест” вчера, точно в 12:00 ч. на обяд, съобщава ibtimes.co.uk.

 

 

Както всяка друга година, така и през тази, на най-големия празник на бирата се очаква да присъстват милиони туристи от всички краища на света. Нито лошото време и проливният дъжд, който се изсипа вчера над баварската столица, нито по-високите цени на кехлибареното пиво са способни да уплашат най-върлите почитатели на фестивала.

 

Шестнадесетдневното издание на „Октоберфест” и тази година ще предложи на многобройните си посетители редица атракции и възможности за досег до баварската култура и традиции.

 

За първи път празникът „Октоберфест” се отбелязва през далечната 1810 г., по повод сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Терезия. От този момент нататък фестивалът се провежда почти всяка година (с изключение на общо 24 заради войни, холера и хиперинфлации), като чак към края на XIX в. се появяват и първите халета с бира, превърнали се в емблематичен символ на тържествата.

 

Вижте снимки от началото на тазгодишното издание на „Октоберфест” в нашата галерия:

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия