Шопинг терапията е мит

2012-09-22 10:00:00
Шопинг терапията е мит
Снимка: sxc.hu

Мислите си, че шопинг туровете са любимото занимание на всяка жена? Е, всъщност грешите. Скорошно британско проучване доказа, че за една трета от дамите обикалянето по магазините всъщност е по-скоро нещо стресиращо и неприятно, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Причините за това са наистина много. 44% от жените, например, се чувстват неприятно, когато влязат в лъскав магазин и продавачките ги „гледат от високо”. 38% от анкетираните пък признават, че се депресират по време на шопинг, защото не могат да открият дрехи, които да им седят добре.

 

Една на всеки три от представителките на нежния пол споделя, че изпитва неудобство да се преоблича в съблекалните. 10% пък са тези, които се притесняват да попитат продавачката за размера си.

 

Една трета от дамите се дразнят най-много на опашките пред касата или в съблекалните. Също толкова са и представителките на нежния пол, които смятат, че фигурата им е непропорционална и заради това не могат да открият подходящи дрехи.

 

Осем от всеки десет жени са убедени, че биха пазарували по-лесно, ако бяха по-слаби. Едва 10% са тези, които се намират твърде кльощави.

 

Половината от участничките в допитването твърдят, че никога не отиват на пазар с изцяло положителни очаквания. Една трета пък са категорични, че в никакъв случай не възприемат шопинга като терапевтична и отпускаща дейност.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия