Акула спаси рибар в океана

2012-09-19 09:45:00
Акула спаси рибар в океана
Снимка: sxc.hu

Въпреки че акулите са хищниците и те могат да спасят човешки живот, макар и случайно.

 

Тоакаи Теитои решил да отиде със свой роднина на риболов, който принудително продължил цели 106 дни, пише в. „Дейли мейл“. Мъжът лежал в лодката си, покрит с парче плат, когато изведнъж усетил силен страничен удар. Той станал и видял във водата акула, която кръжала около лодката му.

 

 

В този момент нещо привлякло погледа му и в далечината съзрял кораб. Тоакаи започнал усилено да маха с ръце, екипажът го видял и го спасили.

 

Според пишман-риболовеца, ако не е била тази акула, напълно възможно е било да не забележи кораба. Няколко дни по-рано, докато неговият роднина все още бил жив, покрай тях минало друго плавателно средство, но екипажът не успял да ги забележи.

 

Другият мъж починал от обезводняване. Трябвало е да издържи само още един ден, за да се спаси, защото 24 часа по-късно завалял проливен тропически дъжд и Тоакаи успял да се запаси с достатъчно вода. Проблемът бил, че имало храна, ловели са риби, за да се изхранват, но нямали налични запаси с вода.

 

Докато било в океана, Тоакаи не преставал да се моли за своето спасение. След инцидента, мъжът вече няма никакво желание да се качва на лодка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия