Самолет "Боинг-727" се разби - стана ясно къде трябва да седи човек,за да оцелее

2012-09-18 10:21:00
Самолет
Снимка: Reuters

Хората, които използват услугите на нискотарифни самолетни компании, имат възможността да избират своите места, след като се качат на борда. Повечето хора нямат големи претенции в коя част на самолета ще пътуват, за тях е по-важно да седнат до люковете, за да не наслаждават на гледката.

 

Но бихте ли си променили мнението, ако разберете, че от всички пасажери най-големи шансове за оцеляване имат тези, които седят на опашката на самолета?

 

 

Това бе установено след направен експеримент в САЩ, който струвал 1.5 милиона долара. Пътнически самолет „Боинг-727“ бе принудително разбит през април в пустинята Сонора, за да се установи какво ще стане с машината и пътниците на борда, пише в. „Дейли мейл“.

 

До мястото на катастрофата самолетът е бил управляван от пилот, който катапултирал с парашут малко преди разбиването на летателната машина. След това тя била управлявана от борда на самолет, който летят в близост до него.

 

Над предвиденото място пътническият самолет „Боинг-727“ бил пуснат в свободен полет и се врязал в земята със скорост от 255 км/час.

 

По време на експеримента се видяло, че в земята се врязва носът на самолета и затова най-малки шансове за оцеляване има екипажът и пасажерите, които се возят отпред. Пътниците в опашката имат най-големи шансове да оживеят, ако спазват стриктно техниките за безопасност.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nor4eto99
преди 11 години

За какви тъпотии хората харчат пари... и ДОБРО УТРО

Анонимен
преди 11 години

И са изхарчили 1.5 милиона долара само, за да разберат, че когато самолетът се забие с носа в земята то умират тези, който са там???

ge6aaaa3
преди 11 години

Да, това е "мнооого ново" откритие. Още от зората на авиацията, черните кутии се поставят в опашката на самолета. Сигурно са ги поставили там ей така, на случаен принцип... Голямо откритие са направили. Направо са открили топлата вода.

notlike
преди 11 години

Понякога не 0,2%, а 0,00000002% правят разликата ;]

Gravis
преди 11 години

mdae tiq deto sedqt do prozorcite imat 1% shans da oceleqt,a tiq do tqh 1,2% da oceleqt

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия