Колко време можеш да издържиш в гледане на филми?

2012-09-16 14:00:00
Колко време можеш да издържиш в гледане на филми?
Снимка: sxc.hu

Двама боливийци подобриха световния рекорд за най-продължително гледане на филми и вписаха официално имената си в Книгата с рекордите на Гинес по-рано тази седмица, съобщава OddityCentral.

 

Дългият кино маратон с награден фонд от 10 000 долара продължил впечатляващите 200 часа, 30 минути и 50 секунди. През цялото това време участниците имали по 15 минути почивка между излъчваните в салона филми и три 30-минутни паузи на ден за закуска, обяд и вечеря.

 

 

Поставянето на световен рекорд било организирано от една от най-известните вериги кина в Боливия в трите най-големи града на страната  – Ла Пас, Кочабамба и Санта Крус. За участие в маратона се записали 1400 души на най-различна възраст (имало и такива под 18 години, които трябвало да представят декларация  за съгласие от родителите си). Таксата за участие била 14 долара.

 

Състезанието започнало на 1 септември. През цялото време на провеждането му в киносалона били разположени медицински екипи, които да оказват необходимата помощ, в случай, че някой от участниците се почувства зле.

 

Седмица след старта на надпреварата в нея останали само 9 състезатели, борещи се за голямата награда. На 9 септември участниците вече били само двама, след като третият – Алехандро Торо, приключил участието си след 190 часа и 18 минути, прекарани пред големия екран.

 

След още 10 часа гледане на филми от всякакъв жанр – комедии, екшъни, драми, двамата последни участници – Роналд Сейар и Хубер Фелипес, стигнали до единодушно съгласие да сложат заедно край на надпреварата и да си разделят наградата от 10 000 долара.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mimsssssss
преди 11 години

Ако човек не спи 6 дена изпада в кома... Не знам сега тия дали по време на почивките са подремвали, или тези писали статията не са чели един учебник по медицина...

DownloadVirus
преди 11 години

И да са скучни и да не са след 7-8 часа МАКС става вече тегава и отекчително да се взираш.. Но пък за 10 хиляди долара може и да си струва.. :)

someonerandom
преди 11 години

Друго е.На състезание по неспане можеш да извършваш някакви дейности като резходки,физическо раздвижване и т.н.А тук става дума за стоене в затъмнен киносалон,гледайки филми,някои от които без съмнение са били малко или много скучни.Лично аз бих казал,че дори и да не е било позволено да се спи,са открадвали по някоя друга минута от почивките за храна/тоалетна :D

scrooper
преди 11 години

Възможно е. Всъщност може просто да се направи състезание по неспане. И явно са дисквалифицирали заспалите.

Nika95
преди 11 години

Е, абсурд да не е можело да спиш, 200 часа абсолютно невъзможно.

someonerandom
преди 11 години

Имат ли право да подремват? :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия