Над 35 000 души се замеряха с домати

2012-08-29 23:00:00
Над 35 000 души се замеряха с домати
Снимка: Reuters

На пръв поглед това може би изглежда като филм на ужасите или като сбъдната мечта за граф Дракула, всъщност обаче става въпрос не за кървава битка, а за епични доматени боеве, оцветяващи всяка година улиците на испанския град Буньол в червено, пише “Huffington Post”.

 

Като по традиция през последната сряда на месец август в градчето се проведе фестивалът „Томатина”, който събра малки големи в щуро забавление – замеряне с развалени и негодни за консумация домати.

 

 

Тази година в зеленчуковата битка се включиха около 35 000 души, което е с 5000 по-малко от участниците в миналогодишния фестивал. Екипирани със стари шорти, плувни очила и чадъри, всички те се забавляваха, замеряйки се един друг с над 120 тона домати.

 

Официалното начало на фестивала „Томатина” е поставено през 1950 година. От този момент нататък събитието се провежда всяка година през месец август. То успява да донесе забавление не само на местните жители, но и на многобройните туристи, които пристигат в града специално заради него. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ccdesigns
преди 11 години

Айде понеже в някои страни има гладни хора, ти си продай компютъра и дай парите за тия страни |( Това, че някой некъде нема пари, не значи че аз трябва да се лишавам то нещо просто е така. Аз не съм го зел тва нещо от него. *** писна ми да чета такива глупави коментари.

Mordred
преди 11 години

Може ли хората да са толкова прости ? В някои страни има толкова гладни хора, а тези си правят забавление с храната..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия