Колко време можете да издържите, без да се поглеждате в огледало?

2012-08-27 22:30:00
Колко време можете да издържите, без да се поглеждате в огледало?
Снимка: sxc.hu

29-годишната студентка Кърстин Грейс по свой собствен начин успя да повиши самочувствието си, избягвайки да се поглежда в огледало в продължение на една година, пише OddityCentral.

 

Въпреки че повечето жени не могат да издържат дори няколко часа, без да хвърлят един поглед на външния си вид в огледало или в някоя друга отразяваща повърхност, младата студентка успяла да прави това в продължение на 12 месеца.

 

 

Кърстин покрила с чаршаф огледалото в банята, за да не се гледа в него, докато се къпе или пък си мие зъбите. Тя се научила да шофира, без да вижда отражението си в огледалото за задно виждане. За кратко време студентката дори успяла да се научи да се гримира, без да се поглежда където и да било.

 

По време на тийнейджърските си години Кърстин страдала от сериозна липса на самочувствие, тъй като се смятала за дебела. Тя дотолкова била обсебена от начина, по който изглежда, че постоянно се подлага на изтощаващи организма ѝ диети, докато не стигнала до анорексия.

 

Вследствие на строгите хранителни режими, които спазвала, Кърстин развила камъни в бъбреците и увредила плътността на костите си. Осъзнавайки в колко тежко положение се намира, тя потърсила специализирана помощ. В продължение на няколко години младата жена се борила с хранителното си разстройство с помощта на специална терапия.

 

През март на 2010 година Кърстин получила предложение за брак от своя приятел и трескаво започнала да се подготвя за сватбата си. Именно тогава неувереността ѝ отново се проявила. Студентката отново започнала да критикува външния си вид и дори обмисляла възможността да започне диета, за да отслабне. Бързо обаче се вразумила.

 

Кърстин решила, че може да повиши самочувствието си и по друг, коренно различен начин – като не се поглежда в огледало. В началото ѝ било наистина трудно да избягва отражението си, но само след няколко седмици тя вече безупречно се справяла със задачата си.

 

Главната цел на начинанието на 29-годишната жена е да накара хората да осъзнаят, че външният вид далеч не е най-важното качество на един човек и че той не е това, на което трябва да градим самочувствието си, за да се чувстваме добре.

 

А вие колко време можете да издържите, без да се поглеждате в огледало?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 11 години

се ми е едно дали се гледам,или не


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия