И това го имало – бански за лице

2012-08-23 10:00:00
И това го имало – бански за лице
Снимка: Reuters

Докато милиони жени по целия свят не пропускат и ден, без да минат през солариума, за да поддържат шоколадовия си тен, представителките на нежния пол в Китай са готови на всичко, само и само да опазят млечно белия цвят на кожата си, пише OddityCentral.

 

В истински хит сред китайките през последните няколко години са се превърнали банските за лице, наричани “Facekini”. Те представляват маска, направена от еластична материя, която има пет отвора – два за очите, един за носа, един за устата и един, през който се слага на главата.

 

 

Причудливото изобретение се е превърнало в почти задължителен плажен аксесоар за дамите в Китай. То се продава в различни цветове и може да бъде закупено както самостоятелно, така и в комплект с цели бански, закриващи всички части на тялото.

 

Предпазването на лицето от ултравиолетовите лъчи обаче не единственото предимство на Facekini-те. Материалите, от които те са направени, отблъскват насекомите и дори медузите в морето. Счита се, че банските за лице в оранжево предпазват и от акули, тъй като този цвят е отблъскващ за морските хищници.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
PLEYGIRL
преди 11 години

В статията не е отбелязано предназначението на тези маски и кой ги носи.... Всички знаем ,че Китай е комунистическа държава (надявам се ,че всички знаем) съпругите на видни хора от управляващата партия и съпругите на богати хора в Китай слагат тези маски на лицата си ,защото според традициите в Китай тенът значи ,че си селянин който работи на полето. Тези маски и целите бански се използват най-вече от жени които не искат да приличат на селянки работещи на полето. А и по принцип когато някой с по жълтеникъв тен се пече на слънце резултатът понякога е ОРАНЖЕВ !!

jasmins
преди 11 години

Prosta4ki...horataa iskat ten tes se pazqt.Da se namajat s plajno maslo i tolkova..puk i edin Bog znae kak sparvat glavata tezi ne6ta ;dd

Wax
преди 11 години

Бе тва си е най-просто буне ахаххаха


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия