По танца ще я познаете...

2012-08-20 22:30:00
По танца ще я познаете...
Снимка: Reuters

Случвало ли ви се е да видите жена, която танцува по начин, който не ви позволява да свалите очи от нея? Е, учените откриха защо именно тя ви е заинтригувала, а не някоя нейна приятелка например, пише в. “Live Science”.

 

 

Според резултатите от скорошно изследване на германски учени от Гьотингенския университет, танцувалните движения на представителките на нежния пол изпращат сигнали на мъжете за това в коя фаза на цикъла си се намират. Съвсем естествено, жените в най-плодовитата фаза изглеждат и най-привлекателно на дансинга в мъжките очи.

 

За да стигнат до това заключение, учените провели експеримент с участието на 28 представителки на нежния пол на възраст между 18 и 33 години. Всички те трябвало да танцуват на една и съща песен, като били облечени по идентичен начин и косите им били завързани, така че разликите между тях да бъдат сведени до минимум. След това 200 мъже трябвало да оценят коя участничка им се струва най-привлекателна, съдейки по танцувалните ѝ движения.

 

Оказало се, че онези жените, които се намират в овулация, успяват в най-голяма степен да привлекат мъжкото внимание. И обратното – онези, които се намират в най-неплодовитата фаза от цикъла си, са и най-непривлекателни в очите на представителите на силния пол.

 

Предишни проучвания откриват подобна зависимост и спрямо естествения аромат, който излъчва една жена, походката ѝ, гласа ѝ и цялостното ѝ излъчване.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия