Кой е най-предпочитаният алкохол?

2012-08-19 11:42:00
Кой е най-предпочитаният алкохол?
Снимка: sxc.hu

Мащабно проучване, проведено на територията на САЩ от изследователската компания “Gallup”, намери отговор на въпроса, кой е най-предпочитаният алкохол от мъжете и жените, съобщава “Huffington Post”.

 

Оказва се, че вкусът за алкохол варира в зависимост от пола и възрастта на един човек. Около 55% от представителите на силния пол залагат на бирата, когато искат да пийнат нещо. След като навършат 55 години обаче, голяма част от тях се ориентират към виното, чиито ползи за здравето са многократно доказвани.

 

 

Що се отнася до жените, 52% от тях са върли привърженички на виното. Едва 23% залагат на бирата, а 22% - на ликьорите. И при дамите с напредването на възрастта виното става все по-предпочитано.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че 67% от мъжете и 64% от жените са редовни пиячи. Един представител на силния пол изпива средно по 6,2 алкохолни питиета на седмица, докато при дамите тази бройка е значително по-ниска – 2,2. 29% от мъжете смятат, че понякога пият твърде много. Само 14% са представителките на нежния пол, които признават, че им се случва да имат проблеми с алкохола.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
magneticfields
преди 11 години

аз пък предпочитам уиски


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия