Кои са най-лошите шофьори в Европа?

2012-08-18 17:30:00
Кои са най-лошите шофьори в Европа?
Снимка: sxc.hu

Те може да имат страхотни умения в кухнята, моден усет и галантни обноски, но истината е, че италианците са изключително слаби в шофирането, пише “New York Daily News”, позовавайки се на резултатите от скорошно проучване, направено по поръчка на британски туристически сайт.

 

 

Оказва се, че според един на всеки четирима от британците, жителите на Ботуша демонстрират най-слаби умения на пътя. Веднага след тях се нареждат южните ни съседи – гърците, за които са гласували 15,6% от анкетираните. На трето място в класацията на най-лошите шофьори в Европа пък са поставени поляците, успели да съберат 14% от негативния вот.

 

Липса на умения за паркиране, грубост, арогантност, неспазване на правилата и ограниченията на пътя са само част от критериите, определящи един човек като лош шофьор.

 

Вижте как изглежда пълният Топ 10 на негативната класация:

1. Италианци
2. Гърци
3. Поляци
4. Германци
5. Французи
6. Холандци
7. Испанци
8. Британци
9. Белгийци
10. Шведи

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Ние българите сме в друга класация, но германците... Нямат си и идея що е това каране! Плащат по 2000+ Евро за книжка и май нищо не научават. Аз съм студент в Германия и вече втора година се "наслаждавам" на шофьорлъка им. Ще дам няколко примера...Караш си по аутобана с 160 и наближаваш ТИР и кола зад него. Когато си на 10м. зад колата, колата си цъква ляв мигач и си излиза и на шофьора не му пука, че ти върхлиташ със 160 км/ч. Друг пример. Караш си в града на път с две ленти (еднопосочен), в лявото платно кара кола с 40км/ч (лимит 70) и в дясно кара кола с 40 км/ч. И двете коли са една до друга и аз или които и да е не може да изпревари. Nat

PyCoKoCkA93
преди 11 години

Брех,брех,веднъж да остана приятно изненадана,че освен,че не заема челно място в кофти класация,България дори не присъства в нея :D

granger
преди 11 години

Те си имат собствена класация :D

koshtramba
преди 11 години

А къде са перничаните?! :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия