Според учените преди 2 000 000 години в Африка е имало най-малко три вида хора, съобщи сп. „Nature“. Антрополозите са на мнение, че съвременните находки показват, че наред с видовете хомо еректус (изправен човек) и хомо хабилис (сръчен човек) е имало и представители на вида хомо рудолфензис (рудолфов човек).

 

 

Преди няколко години били открити три нови фрагмента от човешки скелет близо до езерото Туркана, намиращо се в Кения. Сравнявайки намерените кости с вкаменелости, открити в същия район, но преди 40 години, учените установили нови доказателства за съществуването на още един изкопаем вид човек, който е имал голяма черепна кутия и плоско лице.

 

Намерените наскоро фрагменти са увеличили увереността на антрополозите, че костите наистина са на отделен вид праисторически човек. Находките определено ще бъдат от полза да се разбере повече за човешката еволюция.

 

Това изследване е поредното доказателство, противоречащо на разпространената представа за съществуването на линейна еволюция – маймуна - съвременен човек.

Автор: Ралица Солакова