Мъж, считан за мъртъв, се завърна у дома след 23 години

2012-08-04 18:45:00
Мъж, считан за мъртъв, се завърна у дома след 23 години
Снимка: sxc.hu

Мъж, считан семейството му за мъртъв, успя да просълзи от щастие най-близките си хора, след като се завърна у дома жив и здрав след 23 години, пише в. “Daily Mail”.

 

Трогателната история на Мослемудин Саркар започнала през 1989 година, когато, без да уведомява членовете на семейството си, един ден той напуснал родния Бангладеш и заминал за Индия. В продължение на 8 години той пребивавал в страната без валидни документи, като дори успял да се ожени.

 

 

През 1997 година Саркар решил да замине за Пакистан, за да си намери по-добра работа, с която да изкарва повече пари за препитание. Той обаче бил заловен на границата и изпратен в затвор. В продължение на 15 години мъжът излежавал присъдата си за опит за незаконно навлизане в страната.

 

През цялото време, докато бил зад решетките, Саркар се опитвал да се свърже със семейството си, пращайки им редовно писма. По една или друга причина обаче те така и не стигали до адресата си.  

 

Преди броени дни, когато мъжът най-накрая бил освободен от затвора, той получил съдействието на Червения кръст, за да се върне обратно в родината си. Семейството му било уведомено, че той е жив.

 

Жителите на родното градче на Саркар не можели да повярват на очите си, когато го зърнали. Майка му, баща му, братята и сестрите му пък се просълзили от щастие.

 

„Търсехме го в продължение на дълги години, но накрая се примирихме с това, че той най-вероятно се е удавил в морето, тъй като работеше като докер. Нашата майка обаче не приемаше тази мисъл. Тя вярваше, че някой ден синът ѝ ще се завърне у дома и ето, че той наистина го направи”, коментира един от братята на Саркар за AFP.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
besso
преди 11 години

15 години за опит за емигриране... добре, че не сме се родили в 3-ия свят :D

DSD Creations
преди 11 години

Sad story! :( ;( :D

yakuza_
преди 11 години

1 повече ... Такива новини ме натъжават...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия