Най-големият фалафел в света – 74,75 кг

2012-08-02 20:40:00
Най-големият фалафел в света – 74,75 кг
Снимка: Reuters

Най-големият фалафел в света, тежащ внушителните 74,75 кг, бе официално вписани в Книгата с рекордите на Гинес през изминалия уикенд, съобщава в. “Mirror”.

 

За направата на традиционното за Близкия изток ястие са били необходими 80 кг нахут, 5 кг лук,  2 кг пресен магданоз и кориандър и повече от 350 литра растителна мазнина за пържене.

 

 

Тежащият 74,75 кг рекордьор е бил приготвен от екип от десетима йордански готвачи, работещи в хотел “Landmark” в столицата Аман. За направата на фалафела са им били необходими няколко часа и около 25 минути пържене.

 

След официалното признаване на рекорда от представителите на Книгата на Гинес, огромният фалафел с диаметър 130 сантиметра бил изяден от над 600 гости на “Landmark Hotel”.

 

Фалафелът представлява пържено топче, най-често направено от нахут и/или бакла. Обикновено той се сервира в арабска питка, гарниран с пресни или мариновани зеленчуци и полят с лют и таханов сос. Фалафелът е изключително популярен в страните от Близкия изток, като за негова родина се счита Египет.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
choparkopar
преди 11 години

Мммм, дояде ми се.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия