Каква е формулата на идеалната почивка?

2012-07-21 11:56:00
Каква е формулата на идеалната почивка?
Снимка: sxc.hu

((N(d)μ(d)-40)(r))/(σ(b)((C(d)-μ(d) )N(d)-41/40 c) )  (41c.a)/〖40〗^2

 

Ако не сте на „ти” с математиката, вероятно ще ви бъде сложно да разгадаете горната формула. Макар да изглежда плашещо, всъщност това е „рецептата” за идеалната почивка, изведена от Д-р Дейвид Люис - психолог в университет в британското графство Съсекс, съобщава в. “Daily Mail”.

 

 

Казано съвсем накратко, мечтаната от всеки ваканция зависи от комбинацията между няколко фактора – периодът от време, разстоянието до избраната дестинация, цената на почивката, възможностите за релакс и справяне с тревогата и скуката.

 

И все пак, как изглежда идеалната почивка? Оказва се, че тя е тридневно бягство от шумотевицата на големия град до някоя близка дестинация (в рамките на същата държава и до 4 часа път с кола). Перфектната почивка носи максимална релаксация при минимално количество тревоги и притеснения.

 

„Проучванията показват, че за много хора почивките в чужбина са по-скоро стресиращи, отколкото отпускащи. Ето защо, когато се върнат у дома след подобна ваканция, хората не се чувстват истински отпочинали. Допълнителен стресов фактор е връщането на работа след продължителна почивка, тъй като тогава настройването на работна вълна е по-трудно. Именно поради тази причина по-кратките ваканции от рода на „удължен уикенд” (включващ един петък или понеделник) са идеалното решение”, коментира д-р Люис.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия