Тайвански тийнейджър почина след 40 часа игра на Diablo III

2012-07-19 18:51:00
Тайвански тийнейджър почина след 40 часа игра на Diablo III
Снимка: reuters.com

Запален тайвански геймър почина след 40 часа игра на Diablo III, съобщава “Huffington Post”.

 

До фаталния край на 18-годишното момче се стигнало, след като то прекарало почти две денонощия в усамотена стая в интернет кафе, играейки излязлата съвсем наскоро видеоигра.

 

 

Според разкази на служителите, работещи в заведението, тийнейджърът не помръднал от стола си в продължение на около 40 часа. Той бил намерен да лежи на масата от един от сервитьорите.  След като с много усилия служителите в кафенето успели да събудят Чуанг, той станал, направил няколко крачки и припаднал. Малко по-късно била установена смъртта му.

 

Все още липсва по-подробна информация около кончината на пристрастения към Diablo III тийнейджър. Счита се обаче, че леталният му край е свързан с възникването на сърдечен проблем, породен от твърде дългото застояване на едно място.

 

Научавайки за случилото се, разработчиците на играта поднесоха своите съболезнования на близките и роднините на починалото момче. Те не пропуснаха да посъветват всички запалени геймъри да играят разумно и да си налагат някакви граници. Все пак игрите са само за забавление, а не начин на живот.

 

Всъщност това не е единственият подобен случай в Тайван. В началото на годината млад мъж от Ню Тайпе също загуби живота си, след като прекара 23 часа в играене на видеоигра.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
glam_girl
преди 11 години

Жалко за момчето... Такива новини би трябвало да показват на младите, че не бива да се стои толкова пред екрана... 3-4 часа става, но 40!!!

koshtramba
преди 11 години

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ такива новини откровено ме разстройват. Диабло взе 1-вата си жертва.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия