Бъди ангелът на Аделина, помогни й да продължи живота си !

2012-07-23 15:00:00
Бъди ангелът на Аделина, помогни й да продължи живота си !

Тя е Аделина Коджабашева, тя е от Бургас, тя е красива, тя е само на 19 години и тя е... болна.

 

Лъчезарната тийнейджърка страда от рядко срещано заболяване на костта. Семейството й е до нея, вдъхва й кураж, но няма нужните финансови средства, за да продължат борбата.. заедно! Аделина се радва на всяка глътка въздух, защото може да й е последна. Момичето не се ядосва, че точно на нея й се е случило, тя просто иска да излезе победител от тази битка.

 

Аделина има нужда от спешна операция в Израел, която е на стойност 91 660лв. Сумата, която за някои богаташи е нищо, за Ади тя означава едно – шанс за живот!

 

Красивото момиче има по-различен живот от останалите тийнейджъри. Поне през последните 2 години. Аделина не е успяла да отиде на зрелостните изпити, нито да облече красива рокля и да се почувства като принцеса на бала си. Тя е била в болничната стая и се е молела на своите ангели да й помогнат.

 

 

Като всяка история и тази си има своето начало, но дали ще успее да свърши с красив край като приказка?

 

Всичко започва от една болка в глезена и различни диагнози – от нещо съвсем невинно до рядко срещана тежка диагноза – ковентионален остеосарком. Според лекарите, след като се направи ампутация на крака на Аделина, проблемът ще бъде решен. Докато се организират нещата и поради липса на адекватно решение, здравословното й състояние се влошило. Сега ампутацията не е решение. В момента единственият шанс Ади да продължи да живее и да радва околните с красотата и добротата си е да се подложи на животоспасяваща операция.

 

В Горна Баня тийнейджърката е претърпяла две оперативни интервенции. Преди 4 месеца бе подложена на поредната, която също била неуспешна и проблемите се задълбочили.

 

На Аделина й предстои 3-месечна химиотерапия и нова втора операция. Семейството й търси клиника в чужбина, където момичето ще има възможност да се възстанови без ампутиране на крака. Нека дадем шанс на Аделина. Нека дадем шанс на една красива тийнейджърка. Нека дадем шанс на една лъчезарна бургазлийка, защото, ако ти беше на нейно място, Ади щеше да ти го даде.

 

Много е просто. Ако финансовите ти средства не позволяват голямо дарение, дари един лев. Днес се лиши от вафла, сладолед, половин кутия цигари или ходи пеша и спести от билетче за градския. Нужни са само 92 000 хора, които да го направят, за да има реален шанс Ади отново да се усмихне.. този път, без да се страхува, че това ще бъде последната й усмивка.

 

Екипът на TeenProblem.net моли всички, които прочетат тази новина, да помогнат. Бъдете човеци.

 

Запознай се с Ади:

 

 

What you gonna do today if there is no tomorrow?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
danibebi
преди 11 години

Браво, наистина много се радвам. :)

miamiguel
преди 11 години

Ади имаш безусловната ми подкрепа. Вярвам, че скоро пак ще се радваш на живота, ще преживееш най-прекрасните си моменти, ще се възстановиш!

Sarafina
преди 11 години

ПАРИТЕ СА СЪБРАНИ!!! Ето ви и видео по въпроса: http://vbox7.com/play:c139b525fd&r=emb

teengirl24
преди 11 години

горкото момиче!! ще пращам смси

bilqnavod
преди 11 години

Ади, пожелавам ти успех в борбата с тази коварна болест! вярвам, че Господ ще ти помогне да оздравееш. Ще се моля за теб!

bilqnavod
преди 11 години

In_Nomine_Sathanas щом се чувстваш толкова прав сам за себе си, защо смяташ, че и останалите ще те сметнат за толкова Прав? По добре си задръж мненията за себе си. Мисля че виждаш защо реакциите срещу теб са толкова остри.

Sarafina
преди 11 години

mariqangelova, много добър коментар! Който иска, да прати, който не - да не го прави. Толкова е просто, нали?

mariqangelova
преди 11 години

In_Nomine_Sathanas,разглезено и безчувствено мамино детенце,пусни се за малко от мамината ръчица и се огледай наоколо!На тоя свят не всички хора са фрашкани с пари и сменят ежемесечно колата си,нито разполагат със сериозната сума от 100 000 лв.Отстрани лесно се говори,но да си родител не означава просто да ти казват "мамо" или "тате".За един родител детето му е най-скъпото ,най-важното ,най-милото на този свят и всеки достоен родител се бори с всички сили за щастието на своето дете по всевъзможен начин.Това момиче не иска нова кола,нито мечтае за луксозна триетажна къща,иска просто да живее,да диша.Толкова ли е трудно да спестим 1 лев в името на един човешки живот?Толкова ли безсърдечни сте някои хора?Аз съм наистина потресена ,че съществуват жалки подобия на човеци ,като теб.Но пък защо,съвсем типично за новото поколение.Готови сте да хвърлите сумати пари за алкохол,цигари,наркотици и ***,но що се касае за извършването на нещо добро и полезно,скъперничите и плюете по хората.Да се напивате в дискотеките като магарета не е ли липса на скромност?Но нали никой не си споделя недостатъците,а все търси чуждите такива.Нима ти ако имаше умиращо дете,щеше да си седиш кротко пред ТВ-то и да си повтаряш"нищо не мога да направя",когато всъщност вариант ИМА.?Един родител е готов да направи всичко в името на детето си.С тези възгледи от теб родител няма да стане.Не създавай семейство!Само тези хора си знаят колко страдат ,гледайки как детето им се измъчва.Нито ти с безчувствения си коментар,нито някой друг такъв знае какво всъщност значи това.Ти си жалък егоист.И никой не те кара насила да пращаш смс.ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО НА Colouring.НЕКА БЪДЕМ ХОРА!

DownloadVirus
преди 11 години

Мисля,че само половината или така прочетох поне

Sarafina
преди 11 години

В крайна сметка събраха ли се парите?

DownloadVirus
преди 11 години

Тук важи в пълна сила поговорката: на чужд гръб и сто тояги са малко..

shewolf1
преди 11 години

Никой от нас не знае как би постъпил в подобна ситуация, има хора съвсем честни и праведни, които в отчаянието си са стигали и по-далеч, извършвайки престъпления за да могат да помогнат на свой близък който страда. Но ако става дума за мен самата, доколкото се познавам не бих желала за мен да се правят подобни кампании, не, не и не, имам си някакви принципи и това просто не е моят начин.

3oPuTy
преди 11 години

До shewolf1: Как ще е само за един човек?!По телевизията ежедневно вървят реклами с призив да се помогне на еди-кого-си.Просто кампанията за това момиче е по-масова.Всеки болен,както и близките му може да направи подобна кампания за да си помогне и в това няма нищо жалко и глупаво (както се изрази някой по-долу),а това че някои хора не се възползват от възможността,а само мрънкат как никой не им помага си е лично техен проблем :)

shewolf1
преди 11 години

Има толкова болни, страдащи и нуждаещи се хора, защо се прави кампания само за един човек... А тези които пращат смс-и ги боли фара сигурно за тая ади, просто се заблуждават сами себе си че са по-добри хора по този начин и правят нещо полезно...

scrooper
преди 11 години

Прав е Сатанс, че натрапване на личните проблеми в лицето на непознати не е правилният начин. Само че е по- добър от това, близките й от отчаяние да започнат, да речем, да крадат, да мамят, да убиват, за да си набавят средствата. Защото както съм съгласна, че 1 живот е незначителен, така и съм убедена, че ако мой близък изпадне в нужда, ще направя всичко по силите си да го спася. В случая се е задвижила мирна кампания, което е по- добрият вариант.

DownloadVirus
преди 11 години

In_Nomine_Santhanas гледа много философски на нещата.Въпреки,че е права за това и никой не го успорва,ако трябва да сме точни ако поставим съотношение Ади:свят и Земя:Вселена ще излезне,че Ади е по важна за света отколкото Земята за вселената.Но точно заради това мислене сега Земята търпи последствията си и хората с нея.. Никой не е длъжен да дарява праща смс-и не е нужно да се чувства задължен,ама е хубаво и да не пречи на останалите,ако искат да помогнат.Едва ли на някой би му се отразило колко знае 4-5 лева на бюджета...Който има повече да даде , нека го направи.И аз лично съм леко скептичен тези смс-и колко отиват до болния наистина..

3oPuTy
преди 11 години

До In_Nomine_Sathanas: Ако бях по-глупава бих ти пожелала да си на мястото на родителите й.Твой близък да е на нейно място и да те видим тогава дали няма да правиш подобни неща за да спасиш живота му ... Въобще не вярвам,че ако някой ти каже "Ето,събрахме 50 000 лева за да помогнем." ти ще отвърнеш с "Дайте ги на някой друг."Проблема е,че не съм толкова глупава,макар да съм на мнение,че хора като теб заслужават да страдат по подобен начин,както страдат родителите й ...

valdesbg
преди 11 години

Тва с смс-ите е голяма глупост. Дали ще дорастем някога до нормалния начин за събиране и даряване на средства? Подиграват ни се, щото сами го позволяваме.

In_Nomine_Sathanas
преди 11 години

Това какво ще направя аз, или който и да е друг в такава ситуация, няма нищо общо с това кое е логично и правилно от обективна гледна точка. Не знам какво бих направил ако някой близък е болен, но със сигурност знам че ако аз съм болен няма да размахвам надписчета, ами щях да си налягам парцалите и да приема това което ми поднася съдбата, без да мрънкам или да искам такава помощ от други хора по такъв жалък начин. Това че тези родители са имали нещастието детето да им се разболее си е техен проблем, не мой, още по малко пък пролем на България или света. Всеки се оправя както може и както позволяват условията. Щом има наивни хора да дават пари заради едната вина и глупост, добре. Но да се правят правят подобни простотии в такъв мащаб и да тормозят толкова хора, с нещо толкова лично е просто непочтенно. Да не говорим че започва "лов на вещици" срещу тези които не искат да даряват, и се излива масивен хейт срещу правителството и лекарите - с две думи - българска работа. Ето това ме дразни, цялата тази показност и липса на скромност, както и последвалата пошлост, фалшиви емоции и крокодилски сълзи.

3oPuTy
преди 11 години

До In_Nomine_Sathanas: Ааа ама ако твой роднина е болен ще ги вземеш нали?!Или не би ги взел ако става дума за живота на твой близък?!

In_Nomine_Sathanas
преди 11 години

Тези 50 000 аз бих ги дал на бедни сираци, щях да им платя обучението и да ги направя хора.Иначе си правя труда да ги пиша тия работи, защото дразните с глупостите си, и то за нищо.

vitilix89
преди 11 години

Щом смяташ,че човешкият живот е толкова незначителен,ако ти беше тежко болен и се нуждаеше от средства,които са непосилни за теб и семейството ти,щеше ли да се възползваш от набраните в случая вече 50 000.А и щом това няма нищо общо с теб,защо изобщо си правиш труда да пишеш простотии,като нямаш желание да помогнеш...най-добре изобщо не се меси.

In_Nomine_Sathanas
преди 11 години

Не, просто мисля за себе си и не страдам от предразсъдъци, че трябва да помагам или да се обвързвам емоционално с нещо което няма нищо общо с мен. А иначе живота на това момиче е толкова ценен колкото живота на една мравка, защото ние хората сме точно като мравки. Имаш ли си представа колко хора умират всеки ден, и то от лечими болести? Имаш ли си представа колко са 7 милиарда души? И колко незначителен е 1 човек спрямо другите хора, пък да не говорим за космоса и вселената? Човешкият живот е едно голямо нищо и не струва пукната пара. Историята мисля че достатъчно е показала това. Това че момичето се бори за живота си е обективно погледнато, толкова важно, колкото и буболечката, която се опитва да изпълзи от локвата. Гледай по-отгоре на нещата, не от насадени чувства и предразсъдъци.А момичето си е точно бургазлийска кифла, една от десетките хиляди.Това че е болна не я прави изведнъж специална.Това че се бори да оцелее още по-малко.

Colouring
преди 11 години

Много човешки животи остават неизживяни и МНОГО хора си отиват всеки ден, но дори да имаме шанс да спасим ЕДИН от тях, то задължително трябва да се помъчим да го направим. Тя има майка и баща, за които не е просто "бургазлийска кифла", а най-ценното, което се опитват да опазят. Нека бъдем хора и се опитаме да спасим един млад човек! Аз пратих, пратете и вие. Пийте кафе вкъщи утре, вместо да отидете на заведение...

vitilix89
преди 11 години

In_Nomine_Sathanas , ти най-вероятно си или най-глупавото или най-безчувственото и лошо създание на планетата!!!!!!!! Не можах да повярвам на написаното, "бургазлийска кифла"... момичето се бори за живота си и едничката и мечта е да продължи да живее,а ти явно и представа нямаш какво означава това! Много е жалко,че има хора като теб,МНОГО ЖАЛКО! Гнусно е!

In_Nomine_Sathanas
преди 11 години

Разбирам защо родителите правят това и не ги упреквам, просто гледам от по-глобална точка. Иначе естествено че не бих оставил роднина да умре без да направя нищо.

3oPuTy
преди 11 години

До In_Nomine_Sathanas: Ако вместо това момиче,твой роднина имаше нужда от тези средства?!Майка,баща ... ?!Щеше да го оставиш да умре без да си мръднеш пръста ли?!

In_Nomine_Sathanas
преди 11 години

Само аз ли мисля с главата си? Събирането на такива крупни суми за лекуване на такава тежка болест е глупост. Лекуването на рака може да даде няколко години живот, но такива лечения могат да нямат ефект, ракът може да се върне след няколко години. Въобще това са изтрели в тъмното и няма никакви гаранции, че човекът ще е напълно здрав и ще доживее до старост. Това което става в повечето случаи е че такива хора се мъчат с години по болниците, парите все не достигат, а техните близки страдат още повече. Обвиняването на държавата и богаташите в такива случаи ми се струва израз на простотия. И цялата тази кампания от която ми гръмнаха ушите за какво е? За една бургазлийска кифла? С тези пари могат да се направят много по-добри неща, не да се хвърлят на вятъра, само щото няква си там, подмята разни надписи. И всеки втори *** сега тръгнал да прави кампании по вибокс и други места. Съвсем ясно е че малко са хората, които наистина искренно искат да помогнат. Повечето пращат есемеси за да се чувстват значими или за да не ги гризе съвестта( тези неща често не ги осъзнават). Лично мен това много ме дразни. В крайна сметка толкова шум за един нищо и незначителен човешки живот и то на още по-незначителен човек. Все едно умира Папата ***.Чудо голямо, хора умират всеки ден.

xXxAngerfisTxXx
преди 11 години

за бургазлии убивам ! аз пратих а ти ?

Your.Passion
преди 11 години

Това пишеше на страницата и - днес сутринта >>>>Angels for Adiпреди 9 часаАнгели, имаме важна новина за начало на деня! Още не могат да бъдат пресметнати заедно всички начини за събиране на средства за Ади, но можем да кажем, че към момента имаме над 50 000 евро дарения! Това е забележително постижение за няколко дни и наистина не знаем как да ви кажем "Благодаря" за всичко, което правите!

lepinto
преди 11 години

някои ша ми прати ли смс за вип абонамент в гепиме ?

danibebi
преди 11 години

за сега колко пари са събрани за момичето? и аз пратих смс ;xx

Supernaturalfan
преди 11 години

Това момиче беше от моето училище. Прекрасна е, няма какво повече да кажа. Пратих няколко смс-са и се надявам да оздравее и да е дори по-прекрасна от преди!

sevini
преди 11 години

дано бъдат събрани парите и да оздравее

DieselBlood
преди 11 години

Пращайте,моля.Момичето е моя съученичка и не заслужава това.Аз лично пратих 4 пъти.Оправяй се,Ади.

SurfSky
преди 11 години

Аз и още 2ма приятеля пратихме .... Дано се оправи :(

DS
преди 11 години

Аз помогнах, но много от ВАС ще пратят SMS за няква *** игра по ТВ и Евровизия!Народ от из*оди!

NoThinGnesS
преди 11 години

Ооо горката... :( Аз също изпратих смс... и ще стискам палци да оздравее..

Your.Passion
преди 11 години

Ох ,милата :( .. Сърцето ме заболя като прочетох всичко това.Моля се за нея . И силно се надявам и вярвам ,че тя ще се оправи !!

scrooper
преди 11 години

Дарих и аз, но не мисля, че шансовете са големи. Хубаво е поне, че когато близките ти те обичат, могат да организират такива големи кампании и да впрегнат и смс- операторите за нуждаещия се. Да, здравето е много важно, но също толкова важно е и да те обичат. Момичето може да е загубило здравето си, но не и любимите си хора :)

toad
преди 11 години

Дарих смс от съчувствие и респект към родителите , но с риск да ми скочите ще кажа , че не мисля , че както са писали тя щеше да го направи за мен .

alleyy
преди 11 години

Силно се надявам да се оправи.Няма по - важно нещо от здравето.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия