Германски кмет въвежда полово разделение на… паркоместата

2012-07-10 23:31:00
Германски кмет въвежда полово разделение на… паркоместата
Снимка: sxc.hu

Кметът на германския град Триберг реши да улесни съгражданите си, въвеждайки предложение за полово разделение на местата за паркиране, съобщава “Female First”.

 

Градският управник сметнал за добра идея паркоместата да бъдат обозначавани със специални знаци, указващи дали те са за представители на силния или на слабия пол, и предложил идеята си пред съветниците. Сега те са на ред да решат дали да одобрят или отхвърлят предложението.

 

 

Може би се чудите каква е разликата между паркоместата? Тези, които ще бъдат предназначени за жени, ще са по-широки и ще изискват по-малко маневри за правилно позициониране на автомобила. И обратното – местата за мъже ще са предназначени за по-умелите и маневрени шофьори.

 

Разбира се, предложеното нововъведение веднага срещна съпротива сред жителите на града. Редица привърженички на феминистки организации се обявиха против половото разделяне на паркоместата, тъй като според тях то е сексистко.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Мисля, че е хубава идея. Без да се обиждат дамите, но на някои от тях им трябва малко повече място за паркиране. Женските места са по-широки и са по-близо до входа на магазина/ сервиза/ болницата и тн...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия