Четеш книги – излизаш от затвора по-рано

2012-07-03 00:03:00
Четеш книги – излизаш от затвора по-рано
Снимка: sxc.hu

Нов метод за образоване и превъзпитание на затворниците въведоха четири федерални бразилски затвора, съобщава в. “Telegraph”.

 

Отскоро излежаващите присъдите си престъпници разполагат с възможността да съкратят престоя си зад решетките с до 48 дни годишно (повече от месец и половина). Това стана възможно, след като в затворите бе въведена нова опция за осъдените.

 

 

Лишените от свобода, отличаващи се с добро поведение, вече имат правото да четат по една книга месечно, като за всяка от тях могат да съкратят присъдата си с четири дни. Максимумът на прочетените за една година книги е 12 броя, което се равнява на намаляване на престоя зад решетките с цели 48 дни. Разбира се, за да бъдат предотвратени измамите, след прочитането на дадена книга всеки затворник трябва да напише кратко есе върху нея.

 

Създателите на новата идея смятат, че тя ще помогне на много затворници да обогатят знанията и културата си, да променят погледа си към света и да станат по-добри. Те вярват, че четенето може да мотивира положителна промяна у хората. Вие съгласни ли сте с подобно мнение?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ягодка
преди 11 години

Добра идея! Ако можеше да се гласува за идеята - щях да дам палче :-d

scrooper
преди 11 години

12 книги -> намаляване на присъдата с 48 дни.ЗАЩО ТОГАВА ВСЯКА ГОДИНА ЗАПОЧВАМ НА 15 СЕПТЕМВРИ, А НЕ В КРАЯ НА ОКТОМВРИ???Пуу, че то учениците сме си вид затворници.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия