От климатиците и вентилаторите се пълнее

2012-06-28 10:59:00
От климатиците и вентилаторите се пълнее
Снимка: sxc.hu

Колко е приятно навън да е адската жега, а ти да си някъде на закрито и да си си пуснал климатик, който да те разхлажда. Да, може и да ти е кеф, но е хубаво да знаеш, че климатикът може да е причината да трупаш излишни килца.

 

Климатикът и парното държат градусите в термонеутрални зони, където тялото ни няма нужда да регулира своята температура. А когато едно тяло трябва да се стопли или разхлади, то използва енергия, която гори калории и по този начин мазнините се стопяват.

 

 

Разбира се, ако водите здравословен начин на живот и спортувате редовно, то няма да ви навреди да използвате климатик.

 

Освен него, има редица други фактори, водещи до трупане на излишни килограми и дори до затлъстяване – неправилно хранене, отказ от цигари, липса на достатъчно сън, прием на някои видове лекарства и т.н.

 

В днешно време доста хора не спят достатъчно, защото имат забързано ежедневие и не намират време да си починат. За да имат достатъчно енергия да спят малко и да имат по-дълъг ден, те консумират калорични храни и енергийни напитки, които поддържат тонуса им.

 

За съжаление, някои лекарства също могат да доведат до повишаване на теглото. Но здравето е по-важно от всичко. Докато го пиете, преминете на лек хранителен режим, за да качите възможно по-малко килограми. Когато курсът ви на лечение свърши, преминете на диета и започнете активно да спортувате, за да се отървете от излишните мазнини.

 

Добрият външен вид винаги е за предпочитане от занемарения. Когато човек се чувства добре в кожата си, той има самочувствие и показва най-доброто от себе си. Но да си красив, не означава да бъдеш слаб. Всеки човек е различен и на всеки му отива различно телосложение. Важното е да бъдете щастливи в тялото, в което сте. Не се подценявайте, не избивайте излишни комплекси и когато нещо ви притеснява във външния ви вид или характера, вместо да се оплаквате, направете всичко възможно, за да го промените и да си осигурите спокойствие и самочувствие.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Вентилаторът е последното нещо, от което ще напълнееш...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия