Кой е казал, че кучетата не могат да сърфират? (+видео)

2012-06-18 18:40:00
Кой е казал, че кучетата не могат да сърфират? (+видео)
Снимка: YouTube

За седми пореден път в калифорнийския град Сан Диего се проведе традиционното състезание по сърф... за кучета, съобщава в. “Telegraph”.

 

В необичайната надпревара, провела се миналата събота, участие взеха общо 50 домашни любимци, обучени от техните стопани как да порят вълните, качени на сърфа си. На събитието присъстваха стотици любопитни американци и туристи, които се забавляваха цял ден на плажа, наблюдавайки нетипичната гледка.

 

 

Правилата на надпреварата са прости. Кучетата разполагат с 10 минути, за да покажат своите сърфистки умения. Специално жури, съставено от няколко души, оценява двата най-добри опита на косматите сърфисти по три критерия – увереност, грациозност и продължителност на времето, прекарано на гребена на вълната. Четириногите домашни любимци се състезават в три категории – за малки кучета, за големи кучета и в тандем.

 

За победителите, разбира се, има и награди. Косматите сърфисти, спечелили първото място в тазгодишното състезание, получиха по няколко пакета кучешка храна, докато техните стопани бяха наградени със седемдневна почивка в курорта Коронадо.

 

Вижте видео от състезанието:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
icecandy
преди 11 години

...lol

StringTheoryPractici
преди 11 години

Кой е казал, че кучетата не могат да сърфират? <- Никой!(сам го измислих)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия