През последните няколко години се наблюдава тенденция на повишаване на възрастта, на която съвременните жени встъпват в брак, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на скорошно британско проучване.

 

Ако само допреди едно-две десетилетия е било почти задължително да се омъжиш, преди да навършиш 30 години, то в днешно време подобни стереотипи вече не са актуални. През последните няколко години броят на представителките на нежния пол, минали под венчило след навършването на третата или четвъртата десетилетка, се е увеличил двойно.

 

 

Причините за установяването на подобна тенденция са най-различни. На първо място, в съвременния свят все повече и повече жени се посвещават на кариерите си, което им пречи да обърнат достатъчно внимание на личния си живот. Освен това голяма част от дамите имат твърде високи изисквания към своя партньор. Те вярват, че трябва да се омъжат само и единствено за своя принц на бял кон, който е съвършен във всяко едно отношение.

 

Успоредно с повишаването на средната възраст за встъпване в брак, в повечето развити страни по света се повишава и средната продължителност на живота. Това е и поредната причина, поради която жените не бързат да се обвържат окончателно с един мъж, а предпочитат първо да си поживеят, преди да надянат брачния хомот.

Автор: Илиана