28-годишна ирландска журналистка взриви обществеността, след като в началото на месец май се появи в сутрешно телевизионно шоу и заяви открито пред всичките му зрители, че не се е обезкосмявала от 18 месеца насам, пише OddityCentral.

 

Младата жена решила да се бори срещу стереотипите, които налагат представителките на нежния пол винаги да са перфектно обезкосмени, ако искат да бъдат възприемани като красиви и привлекателни. Ето защо преди около година и половина тя спряла да маха космите по краката и подмишниците си, както и по интимните си части.

 

 

Със сигурност ирландката Емър О’Тул не е единствената жена в света, която не се обезкосмява. В съвременните модерни общества обаче окосмяването по тялото се е превърнало в социално табу. Именно срещу този начин на мислене се бори младата ирландка.

 

В сутрешното шоу 28-годишната жена разкрива, че през последните 18 месеца често й се е случвало да се сблъсква с неразбиращите и погнусени погледи на хората. Въпреки това обаче, тя се е чувствала горда от факта, че не черпи самочувствието си само и единствено от външния си вид. Емър О’Тул е на мнението, че всяка жена трябва сама да избира начина, по който ще изглежда, без да се поддава на натиска на обществото.

 

Какво е вашето мнение по въпроса? Смятате ли за правилно това, което младата ирландка прави?

 

Автор: Илиана