42-годишен мъж скочи от 730 метра без парашут (+видео)

2012-05-27 14:52:00
42-годишен мъж скочи от 730 метра без парашут (+видео)
Снимка: YouTube

42-годишният британец Гари Конъри се превърна в първия човек в света, скочил от височина от 730 метра без парашут, съобщава BBC.

 

За осъществяване на постижението си смелчагата бил облечен в специално създадено за целта облекло, наречено от него “wingsuit”, което му позволило да се приземява плавно, все едно лети. Разбира се, за всеки случай Гари Конъри имал и парашут, който можел да използва, ако нещо се обърка. Заедно с него скочил и операторът Марк Сутън, който обаче отворил парашута си, преди да се приземи.

 

 

 

Впечатляващият полет на 42-годишния мъж продължил по-малко от минута, а максималната скорост, която той достигнал, се равнявала на около 130 км/ч. Конъри се приземил на импровизирана площадка, направена от 18 000 картонени кутии, с широчина 15 метра и дължина 100 метра. 

 

„Чувствам се невероятно, изключително въодушевен съм. Планирах и се подготвях за поставянето на този рекорд дълго време и съм много горд, че най-накрая го постигнах. Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха, за подкрепата им и за вярата им в мен”, заяви пред медиите Конъри.

 

42-годишният британец е каскадьор по професия. Той е участвал във филми като „Не умирай днес”, „Батман в началото” и „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп”. През живота си досега той е направил 880 скока с парашут.  

 

Вижте полета на Гари Конъри:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия