Кучешки екскременти за безплатен Wi-Fi (+видео)

2012-05-26 15:15:00
Кучешки екскременти за безплатен Wi-Fi (+видео)
Снимка: YouTube

Кучешките екскременти по парковете са проблем, характерен за редица страни от цивилизования свят, пише Oddity Central. Окончателно негово решение все още не е открито, въпреки че на много места по света съществуват глоби за непочистване след изхождането на домашния любимец в парка.  

 

Един опит за съдействие на градските власти в тази насока съвсем наскоро направи мексиканския интернет портал Terra, който създаде уникална по рода си машина, „разменяща” безплатен Wi-Fi срещу кучешки изпражнения.

 

 

Необичайното устройство вече е разположено в 10 парка на Мексико. Неговият принцип на работа е изключително прост – всеки собственик на домашен любимец трябва да събере екскрементите му в найлонова торбичка и да ги постави на специално създадено за целта място. Машината измерва грамажа на фекалиите и в размяна на тях предоставя безплатен Wi-Fi. Колкото повече кучешки екскременти донесе един човек, толкова повече минути на неплатен достъп до интернет получава. Така, например, 70 гр. изпражнения се равняват на 20 минути безплатно ползване на Wi-Fi.

 

За да не се злоупотребява с машината, носеща името Poo Wi-Fi, са назначени специални надзорници, които следят за съвестното й използване от гражданите. Те раздават и безплатни найлонови торбички на стопаните, разхождащи кучетата си в парка.

 

Резултатът от кампанията все още не е измерен. Проектът обаче определено успя да заинтригува собствениците на домашни любимци и да привлече общественото внимание към пълните с кучешки изпражнения паркове. 

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия