Учени откриха, че порнозависимостта съществува !

2012-05-14 10:53:00
Учени откриха, че порнозависимостта съществува !
Снимка: sxc.hu

Повечето родители правят всичко възможно, за да махнат порноканалите от своите телевизори. Те взимат тази превантивна мярка, за да предпазят децата си, които все още не са дорасли, за да гледат „филми за възрастни“. А и явно е хубаво хората да се ограничават от тези филми, защото учените откриха, че съществува порнозависимост, съобщи в. „Сидни морнинг хералд“. Добрата новина е, че тя се лекува, ако се промени поведението.

 

 

Анкета, проведена в интернет, показа, че близо 20% предпочитат порното пред секса с партньора, а това води до отчуждаване и приключване на връзката след известен период от време. Около 43% са гледали „филми за възрастни“ между 11 и 13-годишна възраст. Почти половината от анкетираните отделят от 30 минути до 3 часа, за да гледат порно.

 

14% от любителите на порнофилмите се запознават с нови хора само в интернет пространството, при 30% от тях е намаляла производителността на труда, а в 18% от случаите са фантазирали на тема порнография. Някои хора стават толкова зависими, че отказват да ходят на работа/училище, да общуват със своите близки и приятели. Вместо това те предпочитат да се настанят удобно и да гледат порно.

 

Според учените порнозависимостта може да се сравни с алкохолизма. Човек може да се излекува, ако промени начина си на мислене и своето поведение и престане да гледа всякакви порно материали.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия