Кой е най-възрастният дипломиран студент в света?

2012-05-09 18:59:00
Кой е най-възрастният дипломиран студент в света?
Снимка: sxc.hu

97-годишният австралиец Алън Стюарт се превърна в най-възрастния дипломиран студент в света, след като миналия петък успешно завърши магистърското си образование по медицински науки в университета “Southern Cross”, съобщава Inquirer News.

 

Възрастният мъж, който цял живот е работил като зъболекар, разби собствения си рекорд, поставен през 2006 г., когато на възраст от 91 години се сдоби с третата си диплома за завършено висше образование.

 

 

За първи път Стюарт влиза във висше учебно заведение още през 30-те години на миналия век. Тогава той завършва дентална медицина. Десетилетия по-късно австралиецът решава, че иска да поддържа ума си бистър и затова на 80-годишна възраст се записва да учи право.

 

„Не обичам, когато хората ми казват, че ми е твърде късно да се уча. Смятам, че никога не е късно да обогатиш знанията си, да се сдобиеш с нови приятели и да предизвикаш себе си да постигнеш нещо, което наистина си струва”, коментира 97-годишният дипломиран студент.

 

Стюарт, който е баща на 6 деца, дядо - на 6 внуци, и прадядо - на 12 правнуци, признава, че поддържа паметта си, като редовно се отдава на медитация, чете книги на медицинска тематика и криминални романи, всеки ден отделя време за разходки и играе бридж. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия