Коя е най-екстремната водна пързалка в света? (+видео)

2012-04-30 13:17:00
Коя е най-екстремната водна пързалка в света? (+видео)
Снимка: YouTube

Лятото наближава и в главите на повечето от нас вероятно вече са се появили мисли за плаж, море и забавления. А какво по-хубаво място за всичко това от аквапарковете, предлагащи най-различни атракциони за любителите на силните усещания?

 

Ако си мислите, че вече сте изпробвали всички най-екстремни пързалки, които съществуват, твърде вероятно е да грешите. OddityCentral съобщава за воден атракцион, вписан дори в Книгата с рекордите на Гинес, от който могат буквално да ви се изправят косите.

 

 

Става въпрос за пързалката Insano, разположена в един от аквапарковете на бразилския град Форталеза, която е висока внушителните 41 метра (колкото една стандартна 14-етажна сграда). Скоростта, която можете да развиете, спускайки се по нея, е изчислена на 105 км/ч. Именно поради тази причина спускането по пързалката трае твърде кратко – едва 4-5 секунди.

 

Екстремното преживяване определено не е за всеки. Пързалката е забранена за деца с ръст под 1,40 м., както и за бременни жени. Хората с наднормено тегло и тези с проблеми с гръбнака също попадат в рисковата група, за която използването на водния атракцион не е препоръчително. Спускането по пързалката става по само един възможен начин. Следването на инструкциите за ползването й е напълно задължително.

 

Вижте какво можете да очаквате от едно спускане по Insano:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Leticcia
преди 12 години

Трябва да си с найлонови ***, като се спускаш....Да не стане беля xD


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия