Бирата прави мъжете по-умни

2012-04-15 16:30:00
Бирата прави мъжете по-умни
Снимка: sxc.hu

Бирата прави мъжете по-умни, твърдят учени от университета в Илинойс, цитирани от в. “Daily News”.

 

За да стигнат до това заключение, изследователите провели експеримент с участието на 40 мъже, разделени в две групи. Едните не консумирали никакъв алкохол, докато другите изпили по няколко бири. След това всеки от участниците трябвало да реши няколко логически задачи, при които им се дават три думи, а те трябва да назоват една, която може да се свърже с тях (като например „сирене” - „синьо”, „прясно” и „швейцарско”).

 

 

Оказало се, че мъжете, консумирали бира, успели да решат с 40% повече задачи от трезвениците. Освен това те решавали една задача средно за около 12 секунди, докато на непиячите им били необходими 15,5 секунди.

 

Учените смятат, че малките количества лек алкохол са способни да отключат творческото и логическото мислене на мъжете. Още нещо – алкохолът отпуска хората и те по-смело и по-бързо изричат това, което им се върти в главата. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DieselBlood
преди 12 години

Значи аз съм Айнщайн.

koshtramba
преди 12 години

А жените?

StringTheoryPractici
преди 12 години

Бих искал да видя документите за това проучване.По-скоро би увеличило импулсивността и оттам би довело до по-бързи отговори, но в повечето случаи това ги прави по-неефективни.

RunningBlind
преди 12 години

=> Аз съм гений !

Wax
преди 12 години

Подкрепям тази статия !

ggb
преди 12 години

Глупости на търкалета ...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия