Поредният блестящ ум на дете бе международно признат, след като 4-годишно момиче се превърна в един от най-младите членове на Менса, пише Daily Mail.

 

Още на 2-годишна възраст малката Хайди Ханкинкс от британския град Уинчестър започнала да чете книги, предназначени за деца на 7 години. Тя можела да смята със събиране до 40, рисувала принцеси и най-различни животни и рецитирала поеми. Само година по-късно Хайди започнала и да изважда числа.

 

 

Нейните родители – преподавател в университета на Саутхемптън и художничка, установили, че дъщеря им се развива значително по-бързо от останалите деца и затова решили да я подложат на тест за интелигентност. Резултатите били смайващи. Момиченцето можело да се похвали с IQ 159 – само с една точка по-малко от това на великите учени Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. За сравнение – коефициентът на интелигентност на един средностатистически човек е 100, а за надарени се считат хора с IQ над 130.

 

Родителите на Хайди Ханкинкс са изключително горди с нея, както и с факта, че самите те са успели правилно да преценят потенциала й. 

Автор: Илиана