Вижте какво да правите, ако не помните сънищата си

2012-04-09 15:29:00
Вижте какво да правите, ако не помните сънищата си
Снимка: sxc.hu

Ако често ви се случва на сутринта да не помните какво сте сънували, то по-добре увеличете консумацията на банани, защото в тях има витамин В6, който подобрява паметта и концентрацията, съобщи сайтът io9.com.

 

 

Това било установено след редица направени проучвания със студенти. На четирима от доброволците била дадена доза от 100 милиграма витамин В6, на други четирима – 250 милиграма, а на останалите – плацебо. Студентите, които приели най-високи дози, показали най-добри спомени от сънищата си. Според учените ефектът на витамин В6 се дължи на преобразуването на аминокиселините в серотонин, който стимулира мозъка по време на сън.

 

Обикновено човек сънува между 4 и 6 сънища, но рядко може да си спомни всичките на следващата сутрин или се сеща само за част от историите. Ако искате да можете да възпроизведете сънищата си на другия ден, започнете да консумирате повече банани и други храни, в които има витамин В6 – ядки, пълнозърнест хляб, зеленчуци и т.н.

 

Разбира се, яжте тези продукти с мярка, защото прекомерната употреба на банани може да доведе до проблеми със сърцето и безсъние.

 

(БТА)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия