Вижте как да станете перфектни

На земята няма нищо безгрешни, нито съвършени хора. И въпреки това има желаещи, които искат максимално да се доближат до нещото, наречено „съвършенство“. Всеки възприема тази дума по-разли

2012-03-30 11:01:00
Вижте как да станете перфектни
Снимка: sxc.hu

На земята няма нито безгрешни, нито съвършени хора. И въпреки това има желаещи, които искат максимално да се доближат до нещото, наречено „съвършенство“. Всеки възприема тази дума по-различен начин – за някой съвършенството включва само външния вид, за другите интелекта, за трети спортните постижения и т.н. Без значение е как възприемаш ти това определение, важното е да искаш да бъдеш съвършен/а заради себе си, а не заради някой друг. Ако искаш да бъдеш максимално идеален/идеална, то виж няколко предложение, които ще ти помогнат в това начинание:

 

Бъдете във форма – спортът се отразява както на външния ви вид, така и на вашето самочувствие и здравословно състояние. Колкото повече спортува човек, толкова по-силна е имунната му система. По този начин рядко ще боледувате, ще се радвате на хубаво и стегнато тяло и ще излъчвате увереност. От вас зависи по какъв начин ще гледат на вас околните.

 

Излъчвайте позитивизъм и увереност – ходете изправени, не се прегърбвайте. Старайте се винаги да бъдете усмихнат/а, дори да имате лични проблеми. Ако не ви се излиза, защото нямате настроение, по-добре останете у дома или бъдете в компанията на най-близките си приятели, не показвайте, че ви има нещо пред непознати. Хората обичат да общуват с положителни и усмихнати личности и ако успеете да бъдете такава, то определено ще имате доста познати. Но не забравяйте, че те са ви просто познати, не се сприятелявайте с всеки, който търси компанията ви. В днешно време се срещат под път и над път използвачи.

 

 

Опитайте се да бъдете независим/а – разбира се, няма как да сте финансово независим/а, когато сте на 15-18 години. Може да работите нещо странично, но няма как сами да се издържате, а и не е нужно. Все пак сте още дете и родителите ви имат грижата да ви осигуряват това, което ви е необходимо. Но все пак гледайте да не зависите от околните. Не разчитайте на тяхната помощ по време на контролно, по-добре седнете и си научете предварително. На вълкът му е дебел вратът, когато сам си върши работата.

 

Гледайте оптимистично на живота – всеки знае, че някои хора виждат чашата наполовина празна, а други наполовина пълна. Това си зависи от гледната точка на човек. Не е нужно да се самозалъгвате, че животът е хубаво и постоянно да сте с розовите очила, но все пак не гледайте на всичко със съмнение и търсете хубавото във всяко едно на пръв поглед лошо нещо. Бъдете благодарни, че сте това, което сте. Седнете и си направете списък с нещата, които имате и за които сте благодарни на Господ.

 

Намерете си хоби – дори вече да си имате, намерете си ново. Колкото повече неща правите, с толкова повече хора ще се запознаете. Запишете се да учите език, тренирайте народни танци, станете доброволец някъде. Намерете си нещо, което ще ви доставя удоволствие.

 

Бъдете приятелски настроен - това обаче не означава да бъдете лицемери. Просто бъдете мили с хората, които не са ви направили нищо лошо, не нападайте някого, само защото ви е нервно и ако имате възможност и желание - помагайте. В днешно време повечето хора са егоисти, чието мото е "По-добре на мен да ми е зле, отколкото на Вуте да му е добре". Не бъдете част от стадото, не наранявайте хората и не мразете никого. 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
miloto_girl_4e
преди 12 години

На земята няма нищо безгрешни, нито съвършени хора. И въпреки това има желаещи, които искат максимално да се доближат до нещото, наречено съвършенство.

DownloadVirus
преди 12 години

Не можеш да бъдеш перфектен..*** глупостите...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия